Košík
Váš nákupní košík je prázdný!

Lanýžový olej je oblíbený produkt, který předá jedinečné lanýžové aroma jakémukoliv jídlu. Jedná se o vysoce kvalitní panenský olivový olej, aromatizovaný přírodním lanýžovým aroma. Přidává se v malém množství (cca. kávová lžička) na výslední pokrm nebo až přímo na talíři. Má lahodnou máslovou chuť se zemitým aroma černého lanýže. Z čeho mě vyrobili: Panenský olivový olej 99%, přírodní lanýžo..
Tato výjimečná prezentace černého lanýže přichází do Vaši kuchyně díky tradiční staleté španělské receptuře, ideální k rozvinutí lanýžové chuti. Z čeho mě vyrobili: Černý lanýž (Dle sezóny: Tuber Aestivum Vitt., Tuber Uncinatum Vitt. nebo Tuber Brumale) min. 32%, cibule, slunečnicový olej, mořská sůl, přírodní lanýžové aromaJak si na mě nejlíp pochutnáte: Než mě otevřete mějte na paměti,..
Černý lanýž (Tuber Aestivum Vitt.) v Himálajské soli je originální kombinací, která přináší rozsáhlé spektrum přírodních složek a minerálů, prospěšných pro Vaše tělo. Himálajská sůl obsahuje sodík, vápník, lithium, hořčík, křemík, jodid, brom, zinek, železo a další. Lanýže pak směs doplňují o mastné kyseliny omega 3 a omega 6, steroly, fosfolipidy, vysoký obsah bílkovin (proteinů), sacharidy, mang..
Lahodné pyré ze strouhaných černých lanýžů v kvalitním panenském olivovém oleji, zlehka ochucené česnekem a pár kapkami citrónové šťávy. Tento tradiční italský recept je od dávných dob používaný italskými babičkami na uchování delikátního lanýžového aroma po celý rok. Z čeho mě vyrobili: Černý lanýž (Dle sezóny: Tuber Aestivum Vitt., Tuber Uncinatum Vitt. nebo Tuber Brumale), extra panenský o..
Plátky černého letního lanýže konzervované v jedinečném, za studena lisovaném organic olivovém oleji, s kterým vytváří tu nejlepší kombinaci k ochucení Vašeho pokrmu. Čistý, tradiční postup zpracovaní, bez jakýchkoliv dodatečných aromat pro zachování autentické chuti. Z čeho mě vyrobili: Černý lanýž (Dle sezóny: Tuber Aestivum Vitt., Tuber Uncinatum Vitt. nebo Tuber Brumale), extra panenský o..
Černý lanýž celý, konzervovaný prvním vařením bez přísad. Ideální použití do vařených jídel jako rizoto, těstoviny nebo vejce. Vhodné jako prvotní seznámení s plody rodu Tuber, jako jediný z výrobků nabízí pohled na lanýže v jejich originální podobě. Z čeho mě vyrobili: Černý lanýž (Dle sezóny: Tuber Aestivum Vitt., Tuber Uncinatum Vitt. nebo Tuber Brumale), lanýžová šťáva, voda, mořská sůlJa..
Co jsou to lanýže?
Lanýže jsou podzemní houby, které žijí v symbióze se specifickými druhy stromů. Jsou to zejména duby, buky, topoly, břízy, habry, lísky a lípy. Hostitelská rostlina (strom) dostává potřebné živiny z půdy prostřednictvím podhoubí a houba (která sama nedokáže vyvinout reakci fotosyntézy) získává potřebné sacharidy od hostitelské rostliny. Tato výměna pak probíhá skrze mykorhizu („podhoubí“). Lanýže preferují neutrální až zásadité půdy. Dosahují obvykle velikosti plodů od 2-20 cm v průměru, s hmotností od jednotek gramů až po aktuální oficiální rekord 1.89 Kg (Magnatum Pico, Sabatino Truffles, Itálie 2014). Plodnice rostou pod zemí, takže jejich reprodukce závisí na obyvatelích lesa, kteří je skrze svou trávící soustavu rozsévají po okolí. Výrazné aroma, které lanýže produkují, pomáhá zvířátkům při hledání. Nebyl by člověk člověkem, kdyby si tohoto tisíce let trvajícího procesu nevšimnul a nezapojil se do něj. V původním způsobu hledání využíval zájmu bachyní, nyní jsou jako hledači využívání nejčastěji psy. V západní kultuře dnešní doby je silné lanýžové aroma hlavním důvodem zájmu o tuto plodinu. Avšak v historických pramenech jsou zmiňovány zejména pro jejich zdraví prospěšné složení. Vůbec první písemnou zmínku o lanýžích, odhadem více jak 3tis let starou, najdeme v básni neznámého autora, nalezené v Egyptských chrámech
Pomůžu ti nakoupit